Járműveik mellett robbant a pokolgép

Több katona megsebesült egy robbanásban a Sínai-félszigeten

Legalább hat egyiptomi katona megsebesült pénteken a Sínai-félszigeten, amikor járműveik mellett működésbe lépett egy pokolgép.

2013.10.11 17:26MTI

A robbanás a Gázai övezet határvidékén, Rafah városában történt. Szemtanúk korábban arról számoltak be, hogy a településen katonai művelet folyt, amelynek során robbanásokat lehetett hallani.

Az egyiptomi hadsereg rendszeresen indít hadműveletet Rafahban az észak-afrikai ország és a Gázai övezet között létesített csempészalagutak megsemmisítésére, illetve a Sínai-félsziget egészén küzd az iszlamista fegyveres csoportok ellen.

A szélsőségesek támadásai az egyiptomi biztonsági erők ellen megszaporodtak azóta, hogy júliusban eltávolították a hatalomból az iszlamisták által támogatott és demokratikusan megválasztott államfőt, Mohamed Murszit és a hadsereg később, augusztusban véresen leszámolt a volt elnök tiltakozó híveivel.

Csütörtökön egy öngyilkos merénylet következtében négy katona és egy rendőr vesztette életét a Sínai-félsziget északi részén található el-Arís városának peremén egy ellenőrzőpontnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.