Idén már a 14. kivégzés Texasban

15 évvel ezelőtt megölte szüleit - tegnap kivégezték

Kivégeztek szerda este Texasban egy férfit, aki 15 évvel ezelőtt kábítószer hatása alatt megölte szüleit, és 89 éves nagyanyja halálát is okozta.

2013.10.10 08:06MTI

Texasban - ahol az amerikai szövetségi államok közül a legtöbb halálos ítéletet hajtják végre - az idén ez volt a 14. kivégzés. A most 43 éves Michael Yowell megpróbálta késleltetni kivégzését azáltal, hogy harmadmagával beperelte a börtönt, amiért az intézmény nemrég vásárolt egy újabb adag pentobarbital mérget éppen az ő kivégzéséhez.

Az amerikai legfelsőbb bíróság azonban néhány perccel azelőtt, hogy a férfit bekísérték a vesztőhelyre, elutasította a keresetet.

A három elítélt arra hivatkozott, hogy a nyugtató hatású méregkoktél alkotmányellenes módon fájdalmat és szenvedést okoz a kivégzendőnek, mert egy olyan gyógyszertár készítette, amely nincs szigorú szövetségi ellenőrzésnek alávetve.

Texas állam - hasonlóan a többi olyan államhoz, amely végrehajt halálos ítéletet - olyan gyógyszertárakhoz fordult injekcióméregért, amelyek megrendelés alapján különböző alapanyagokból csak összekeverik a mérget. A méregalapanyagokat előállító gyárak ugyanis a halálbüntetést ellenzők nyomására már nem hajlandók eladni termékeiket büntetés-végrehajtási intézeteknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.