"Terrorcselekmények" miatt

Huszonhárom kivégzést hajtottak végre a múlt héten Irakban

Huszonhárom elítéltet végeztek ki múlt héten Irakban, többségüket "terrorcselekmények" elkövetésében találták bűnösnek.

2013.10.01 20:48MTI

A kivégzéseket szeptember 22-én és 26-án hajtották végre. Ezzel 90-re emelkedett az idén kivégzett elítéltek száma. Irakban a kivégzéseket általában akasztással hajtják végre. Húsz kivégzett ember "az al-Kaida tagja vagy terrorista" – közölte az igazságügy-minisztérium. A másik hármat közelről meg nem nevezett bűncselekmények miatt ítélték halálra.

Tavaly 129 embert végeztek ki Irakban. Az ENSZ és több emberi jogi szervezet, így az Amnesty International és a Human Right Watch többször is felszólította az iraki hatóságokat, hogy vezessenek be moratóriumot a kivégzésekre, amit azok rendre elutasítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.