Egyiptom

Hivatalosan is feloszlatták a Testvériséget, Murszi pere novemberben kezdődik

Egyiptomban hivatalosan is feloszlatták a Muzulmán Testvériség nevű iszlamista mozgalmat, az erről szóló döntést Ahmad Haszan el-Borai szociális miniszter ismertette szerdán a köztelevízióban.

2013.10.09 12:55MTI

A július elején megbuktatott Mohamed Murszi elnök pere november negyedikén kezdődik, gyilkosságokra való felbujtással vádolják - közölte a MENA egyiptomi állami hírügynökség.

A Muzulmán Testvériség 85 éves fennállásának nagyobb részét illegalitásban töltötte, de a tekintélyelvű Hoszni Mubarak elnök távozása után engedélyezték működését. A mozgalom 2011 végén megnyerte az egyiptomi parlamenti választásokat, majd jelöltje, Murszi 2012 júniusában győzött az elnökválasztáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.