Merényletek

Újra mecsetnél robbant a pokolgép - csaknem kéttucatnyi halálos áldozat Bagdadban

Egy észak-bagdadi síita negyedben pedig egy öngyilkos merénylő robbantotta fel a testére erősített pokolgépet, és megölt 12 embert, 25 másiknak pedig sebesülést okozott. Az áldozatok főleg síita zarándokok.

2013.10.07 07:25MTI
Fotó: MTI

Csaknem kéttucatnyi halálos áldozatot követeltek vasárnap este merényletek Bagdadban. A néhány órával korábban történt észak-iraki merényletek áldozataival együtt legalább 35-en haltak meg ezen a napon az arab országban, és 163-an megsebesültek.

Két autóba rejtett pokolgép robbant föl egy kelet-bagdadi síita mecsetnél, hét ember halálát okozta, 13-an pedig megsebesültek - közölte a rendőrség. Egy észak-bagdadi síita negyedben pedig egy öngyilkos merénylő robbantotta fel a testére erősített pokolgépet, és megölt 12 embert, 25 másiknak pedig sebesülést okozott. Az áldozatok főleg síita zarándokok.

Vasárnap délelőtt Észak-Irakban egy általános iskolát és egy rendőrőrsöt ért öngyilkos támadás: legalább tizenöten meghaltak, köztük tíz gyerek - közölte egy helyi tisztségviselő. A szíriai határtól nem messze fekvő, síita türkmének lakta Kabakban történt kettős merényletben öt rendőr és tíz iskolás vesztette életét, 122-en megsebesültek. Egy helyi vezető azt mondta, hogy az iskolánál történt robbanásban beomlott a tető.

A kétszáz lakosú Kabak nem messze fekszik Tell-Áfár várostól. A terület a szunnita felkelők egyik hátországa, továbbá a szomszédos Szíriából érkező szélsőséges fegyveresek részben itt jutnak át a határon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.