Sok halott

Iskolát, rendőrőrsöt és zarándokokat ért öngyilkos támadás Irakban

Általános iskolát és rendőrőrsöt ért öngyilkos támadás vasárnap Észak-Irakban: legalább tizenöten meghaltak, köztük tíz gyerek - közölte egy helyi tisztségviselő.

2013.10.06 17:00MTI

A szíriai határtól nem messze fekvő, síita türkmének lakta Kabakban történt kettős merényletben öt rendőr és tíz iskolás vesztette életét, 44 ember megsebesült. Egy helyi vezető azt mondta, hogy az iskolánál történt robbanásban beomlott a tető.

A kétszáz lakosú Kabak nem messze fekszik Tell-Áfár várostól. A terület a szunnita felkelők egyik székhelye, továbbá a szomszédos Szíriából érkező szélsőséges fegyveresek egyik átjutási övezete.

Később jött a hír, hogy a főváros Káhira negyedében egy öngyilkos merénylő síita zarándokokra támadt, felrobbantotta magát, legkevesebb kilenc ember halálát és húsznak a sebesülését okozva. Nem egész 24 óra alatt ez már a második hasonló, zarándokok elleni támadás volt Bagdadban: a szombatiban 49 síita vesztette életét Adamíja negyedben.

Októberben eddig közel 150, míg az év eleje óta 4850-nél több ember halt meg Irakban különböző terrorcselekményekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.