Videofelvételt tettek közzé

Életben van a nigériai szélsőségesek fogságában lévő francia túsz?

A mérnököt tavaly decemberben hurcolták magukkal fegyveresek Nigéria északi részén, Katsina államban, ahol a szakember a Vergnet francia vállalat energiaipari projektjében vett részt.

2013.09.29 08:06MTI
Forrás: youtube.com

Videofelvételt tett közzé francia túszáról az Ansaru nigériai szélsőséges iszlamista csoport - közölte a dzsihádista honlapokat figyelő, washingtoni székhelyű SITE intézet.

A háromperces képanyag pénteken jelent meg az Ansaru honlapján. Ez az első bizonyíték arra, hogy a túsz, a 63 éves Francis Collomp életben van.

A mérnököt tavaly decemberben hurcolták magukkal fegyveresek Nigéria északi részén, Katsina államban, ahol a szakember a Vergnet francia vállalat energiaipari projektjében vett részt. Legalább 30 fegyveres támadta meg azt a jól őrzött épületegyüttest, ahol Collomp más nyugatiakkal együtt lakott.

Az Ansaru utólag azzal magyarázta a francia mérnök elrablását, hogy meg akarta bosszulni a Maliban akkor még csak készülő, 2013. január 11-én megindított francia katonai beavatkozást és azt, hogy 2011-ben Franciaországban betiltották két muszlim női ruha, a nikáb és a burka viselését.

A Boko Haram nigériai szektával és az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat észak-afrikai szárnyával is kapcsolatban álló Ansarut a brit kormány terrorszervezetnek minősítette, miután a szélsőséges csoport idén márciusban kivégezte Észak-Nigériában elrabolt hét külföldi túszát, köztük egy brit állampolgárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.