Itt a hangsúly

Martonyi: fontos érdekeink vannak a közép-ázsiai térségben

"Magyarországnak nagyon fontos érdekei vannak a közép-ázsiai térségben, ezért az ENSZ-közgyűlés őszi ülésszaka alkalmából megtartott kétoldalú találkozókon erre a keleti régióra helyezte hangsúlyt."

2013.09.26 19:34MTI
Fotó: MTI

Martonyi János külügyminiszter afgán, iraki és kazah partnerével találkozott New Yorkban.

Martonyi tárgyalásain elmondta, hogy Afganisztánban 2014 után is marad egy kisebb magyar kontingens, amely a kiképzésben vesz majd részt és hogy a jövőben bővül majd a Magyarországon tanuló afgán diákok létszáma.

A külügyminiszter arról is tájékoztatott, hogy Magyarország tavasszal megnyitja állandó bagdadi nagykövetségét, és egyúttal Erbilben konzulátust létesít, amelynek a Mol tevékenységének a támogatása lesz a legfőbb feladata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.