A rezsiköltségek befagyasztását ígérte

Nyilatkozatháborút robbantott ki Miliband kijelentése

Nyilatkozatháború robbant ki szerdán a brit energiaszolgáltató vállalatok, a szakmai szervezetek és az ellenzéki Munkáspárt között, miután Ed Miliband, a Labour vezetője kedden a lakosság és a családi vállalkozások rezsiköltségeinek befagyasztására tett ígéretet pártja kormányra kerülése esetére.

2013.09.25 10:57MTI

Angela Knight, a szolgáltató cégeket képviselő Energy UK vezérigazgatója szerdai közleményében úgy fogalmazott, hogy a közműdíjak befagyasztása "a felszínen vonzónak tűnhet", ám az intézkedés befagyasztaná az erőmű-felújításokra rendelkezésre álló forrásokat is, és így az energiaszolgáltatási kimaradások tényleges kockázatával járna.

Miliband ugyanakkor szerdai nyilatkozatában kijelentette: a szolgáltatók választhatnak, hogy "a probléma vagy a megoldás részesei akarnak-e lenni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.