Megtámadtak egy olajfúrótornyot?

Őrizetbe vették a Greenpreace-aktivistákat Murmanszkban

Murmanszkban őrizetbe vették a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet aktivistáit, valamint az őket szállító Arctic Sunrise jégtörő hajó személyzetét.

2013.09.25 10:11MTI

Vlagyimir Markin, az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság szóvivője elmondta, hogy a Pecsora-öbölben található Prirazlomnaja orosz olajfúrótorony megtámadásával gyanúsított 30 személy közül egyelőre 4 orosz állampolgárt hallgattak ki a nyomozók. A többieket, akik külföldiek, tolmács és ügyvéd híján még nem kérdezték ki.

A Greenpeace tájékoztatása szerint aktivistáikat és a hajó személyzetét 48 órára vették őrizetbe. A környezetvédők múlt héten szerdán a Barents-tengeri orosz kőolaj-kitermelés ellen tiltakoztak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.