Robbanások hallatszottak

Nairobi merénylet - még hétfő hajnalban is heves lövöldözés volt a plázában

A kenyai biztonsági erők megerősítették, hogy támadást indítottak az épületben rejtőzködő szélsőségesek ellen. Három nagy erejű robbanás is hallatszott.

2013.09.23 07:28MTI
Forrás: youtube.com

Heves lövöldözés zajlott le hétfő hajnalban abban a nairobi bevásárlóközpontban, amely túszdráma helyszíne volt az elmúlt két napban - jelentették a hírügynökségek a helyszínről.

A kenyai biztonsági erők megerősítették, hogy támadást indítottak az épületben rejtőzködő szélsőségesek ellen. Három nagy erejű robbanás is hallatszott.

Néhány órával korábban egy katonai szóvivő közölte, hogy a túszok többsége már kiszabadult a bevásárlóközpontból, de nem részletezte, hogy hány túsz maradt benn. Azt is mondta, hogy a kenyai védelmi erők ellenőrzésük alá vonták az épület nagy részét. A támadókat állítólag elszigetelték a bevásárlóközpont egyik szegletében.

A szombat dél óta tartó túszdrámában az eddigi jelentések szerint 68-an haltak meg. A halálos áldozatok között - hivatalos közlésekre hivatkozó hírügynökségi jelentések szerint - három brit, két-két francia és kanadai, egy-egy amerikai, holland, kínai, ghánai és dél-afrikai állampolgár is van. Meghalt a kenyai elnök unokaöccse, valamint az UNICEF kenyai irodájának helyettes vezetője is. Diplomata, költő, humanitárius szervezet képviselője is található az áldozatok között.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló szomáliai támadók azt közölték, hogy megtorlásként indították a támadást, azért, mert a szomszédos Kenya csapatai ellenük léptek be a szomáliai polgárháborúba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.