2 millió emberre számolva fejenként 30 euró...

Újabb 58 millió euró a menekültek megsegítésére

A pénzt Brüsszel a Libanonba menekült szíriaiak helyzetének javítására szánja.

2013.09.10 13:18MTI
Tüntetés Aszad mellett - nincs jó döntés, csak a pénz és a vér folyik el

Ez az 58 millió euró, átszámítva hozzávetőleg 17,5 milliárd forint, annak a 400 millió eurós csomagnak a része, amelyről korábban határozott a bizottság. A segélyből alapvető infrastruktúra épülhet, valamint oktatási és gyermekvédelmi beruházások valósulhatnak meg - közölte Brüsszel.

"Az EU, a válságtól sújtottak legnagyobb segélyezőjeként, továbbra is elkötelezett, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik a szíriai válság miatt nélkülözni kénytelenek" - jelentette ki Catherine Ashton, az EU külügyi főképviselője.

A bizottság közleményében arra is kitér, hogy az uniós segély legnagyobb részét az ENSZ helyszínen lévő segélymisszió használják majd fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.