Sok halott

Összecsapások hinduk és muszlimok között Észak-Indiában

Tizenkilenc ember életét vesztette, legalább 40-en megsebesültek az észak-indiai Uttar Pradesh államban hinduk és muszlimok közötti összecsapásokban.

2013.09.08 22:30MTI

Kijárási tilalmat rendeltek el, és több száz fős katonai erősítést vezényeltek az érintett körzetbe, Muzaffarnagar település környékére, ahol legalább ötven embert őrizetbe vettek - közölték a helyi hatóságok vasárnap.

A helyi NDTV híradása szerint az emberek lőfegyverrel, késsel, kövekkel, téglákkal támadtak egymásra. Állítólag a halálos áldozatok egyike egy tv-s újságíró, és meghalt egy rendőrségi fotós is.

Azután újult ki a feszültség a két vallási csoport tagjai között, hogy a múlt héten egy összetűzésben meghalt két hindu és egy muszlim boltos.

Susil Kumar Shinde belügyminiszter arra figyelmeztetett, a jövő évi választások közeledtével tovább nőhet a feszültség a különféle vallási csoportok között Indiában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.