A Szent Péter téren

Szíria - megkezdődött a Ferenc pápa vezette imavirrasztás

A Róma városát és népét oltalmazó Salus Populi Romani nevű Mária-kegykép körmenetével kezdődött meg az imavirrasztás a teljesen megtelt római Szent Péter téren szombat este.

2013.09.07 19:44MTI

Ferenc pápa Szíria, a Közel-Kelet és az egész világ békéjéért hirdetett böjt- és imanapot, amelyhez az egész világon csatlakoznak a vallási közösségek és nem hívők is.

Az ikont a tér közepén levő obeliszktől négy svájci gárdista vitte a bazilika lépcsőjén levő oltárhoz. A tömeg ezt énekkel kísérte. Ferenc pápa csendben imádkozott az oltárnál. Ezt követően Szűz Máriához imádkoztak.

Az egész teret megtöltő tömegben nagy számban látni muzulmánokat, sokan libanoni zászlót lobogtatnak. A katolikus csoportok Béke! - feliratú zászlókat tartanak a magasba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.