Pápa Ausztráliában

Fotó! XVI. Benedek, a koala és a hangyászsün

XVI. Benedek pápa, aki csütörtöktől a Világifjúsági Napokon elnököl, szerdán ausztráliai állatfajokkal ismerkedett az Opus Dei tulajdonát képező rezidencián, ahol Sydneybe való továbbutazása előtt kipihente a hosszú repülőút fáradalmait.

2008.07.16 17:30MTI

A katolikus egyházfőnek egy közeli állatkert igazgatója "mutatta be" a jellegzetes ausztráliai állatfajokat, köztük egy koalát, amelyet XVI. Benedek barátságosan meg is simogatott. A következő vendéggel, egy piton óriáskígyóval a pápa már némi távolságot tartott.

Fotó: MTI

A "randevún" megjelent még egy ausztráliai gyík, továbbá egy kisméretű erszényes - a wallaby - egy kölyökkorú képviselője, egy krokodilbébi és egy hangyászsün is. Az Ifjúsági Világnapok szóvivője, Mark Podesta atya elmondta: alkalmat akartak teremteni arra, hogy a római pápa megismerkedhessen Ausztrália rendkívüli állatvilágának néhány jellegzetes képviselőjével.

De nem a felsoroltak közül került ki a helyi fauna első példánya, amellyel az ötödik földrészen megismerkedhetett a katolikus egyház feje: érkezésekor ugyanis egy 11 hónapos, Bella nevű cicát kapott híveitől, akik tudták, mennyire szereti XVI. Benedek az állatokat.

Fotó: MTI

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.