Német választások

Merkel elvesztette a kancellárjelölti tv-vitát az első felmérés szerint

Angela Merkel hivatalban lévő német kormányfő szociáldemokrata kihívója, Peer Steinbrück szerepelt jobban az első felmérés szerint kettejük vasárnap esti televíziós vitáján.

2013.09.01 23:33MTI
Angela Merkel német kancellárt (j) és szociáldemokrata kihívóját, Peer Steinbrücköt (b) ábrázoló legofigurákkal megépített jelenet (MTI)

Az ARD közszolgálati televízió megbízásából készült felmérés szerint a nézők 49 százaléka Steinbrücköt tartotta meggyőzőbbnek, míg 44 százalék szerint Merkel szerepelt jobban.

A szociáldemokrata jelölt a nézők 60 százaléka szerint a várakozásokhoz képest is jobban teljesített.

A vitában Merkel a konzervatív-liberális koalíció folytatása, Steinbrück pedig a Zöldekkel kötendő baloldali koalíció mellett állt ki, és mindketten elzárkóztak a nagykoalíciótól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.