Cukiság

Pandabocs született a madridi állatkertben

A spanyol főváros állatszeretőit örvendeztette meg egy kis, fekete-fehér mackókölyök.

2013.08.30 21:11MTI

A kölyök a Hua Cuj Pa nevű óriáspand harmadik bocsa: három éve ikreknek adott életet. Po és Tö Tö nevű kölykeit azóta már Kínába szállították, ahol a csengtui pandaközpontban arra készülnek, hogy visszavezessék őket a vadonba.

Az állatkert illetékesei szerint a pénteken született bocs hangosan sír, anyja babusgatja. Néhány hónap múlva fogják csak bemutatni a kis jövevényt az állatkert közönségének.

Július elején a tajpeji állatkertben született pandabocs, a hónap közepén pedig az atlanti állatkert óriáspandája hozott világra ikreket. Két hete a schönbrunni állatkertben is pandaáldásnak örültek, egy bocsa született a Jang Jang nevű nősténynek. Egy hete a washingtoni állatkertben jött világra egy óriáspanda ikerpár, amelynek egyik tagja azonban elpusztult. Két hét múlva várják az edinburghi állatkertben is a Tien Tien nevű nőstény panda kölykének világra jöttét.

Világszerte 13 állatkertben élnek pandák fogságban. A világban mindössze 1600 panda él szabadon - főként Kínában -, mintegy 300 pedig fogságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.