44,5 százalék a munkanélküliség

A bosnyákok közül már minden harmadik külföldön él

Közülük ma is többségben vannak azok, akik a '90-es években, a délszláv háborúk elől menekültek Nyugat-Európába. Igaz, a háború 1995-ös lezárása óta is folyamatos a kivándorlás.

2013.08.28 17:26MTI

Bosznia-Hercegovina minden harmadik állampolgára külföldön él - derült ki a boszniai diaszpóra világszövetségének felméréséből, amelyet szerdán ismertetett a boszniai sajtó.

A szövetség adatai szerint a 4,6 millió boszniai állampolgárból 1,3-1,5 millió él külföldön. Közülük ma is többségben vannak azok, akik a '90-es években, a délszláv háborúk elől menekültek Nyugat-Európába. Igaz, a háború 1995-ös lezárása óta is folyamatos a kivándorlás. Becslések szerint az azóta eltelt 18 évben 150 ezer fiatal költözött el Boszniából. A legkedveltebb célpont Németország, Ausztria és a skandináv államok.

Az európai országok közül Boszniában a legmagasabb a munkanélküliség, 44,5 százalék.

1991 után először idén októberben lesz népszámlálás a délszláv országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.