Az ukrán nőjogi szervezet tagad

Fegyverek a Femen főhadiszállásán?

A kijevi rendőrség keddi közlése szerint fegyvereket találtak a Femen ukrán nőjogi szervezet irodáinak átkutatása során. A szervezet tagadja a vádakat, és a hatóságok újabb provokációjának nevezte az esetet.

2013.08.27 21:37MTI

A kijevi rendőrség közleménye szerint egy névtelen bejelentést követően vizsgálták át a mozgalom főhadiszállását, ahol a házkutatás során egy második világháborús pisztolynak és egy kézigránátnak látszó tárgyat, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnököt és Kirill orosz ortodox pátriárkát célkeresztben ábrázoló képeket is találtak.

A Femen ugyanakkor azt állítja, hogy a fegyvereket a hatóságok helyezték el irodáiban. "Megérkeztek a helyszínre és arra utasítottak minket, hogy hagyjuk el a házat, mert egy bejelentés szerint pokolgépet helyeztek el ott. Két-három percre kimentünk, aztán visszahívtak minket, és közölték, hogy ezeket a tárgyakat találták. De nekünk nincsenek fegyvereink (...) Ez abszurd! Önmagában a tény, hogy a rendőrség néhány másodpercen belül egy különleges egységgel szállt ki, jelzi, hogy az egész meg volt rendezve" - mondta Anna Hucol, a Femen egyik vezetője.

Az eset kapcsán egyelőre senkit sem vettek őrizetbe. A világszerte félmeztelen női aktivistáinak tiltakozóakcióiról híres, a sokkoló akciókkal a nők jogaiért és a szexizmus és diszkrimináció ellen kampányoló szervezet szerint ez a lépés "újabb provokáció" a hatóságok részéről, aminek célja a Femen tevékenységének megfékezése. Hucolt a közelmúltban kétszer is megverték a Femen tevékenysége miatt. A szervezet szerint a támadásokat az ukrán belbiztonság rendelte el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.