Támadás

Femen-aktivistákat vertek össze Ukrajnában

Ismeretlenek rátámadtak és összevertek három ukrán nőjogi aktivistát Odesszában.

2013.08.19 04:29MTI
globalcomment.com

A közlemény szerint Hanna Hucol Femen-vezetőt, Olekszandra Sevcsenko aktivistát, és Viktor Szvjatszkijt, a szervezet tanácsadóját szombat este érte a támadás a dél-ukrajnai városban. Az elszenvedett sérülések miatt kórházi ellátásra szorultak.

A szervezet azt állítja, hogy előre kitervelt támadást hajtottak végre aktivistáik ellen, ami mögött az ukrán "különleges szolgálatok" állnak. A Femen követeli a belügyminisztériumtól, hogy biztosítson éjjel-nappali védelmet aktivistáinak.

A belügyminisztérium Odessza megyei részlege megerősítette annak tényét, hogy az összevert aktivisták panaszt tettek a rendőrségen.

Anna Hucolt a közelmúltban már a második atrocitás érte. A múlt hónap végén egy kijevi kávézóban verte véresre egy férfi. A támadója elvette a notebookját, amely állítólag a "szervezet stratégiájáról tartalmazott információt".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.