Szíriai konfliktus

A német védelmi miniszter ellenzi a külföldi beavatkozást

A német védelmi miniszter az állítólagos vegyifegyver-bevetés dacára ellenzi, hogy a külföld beavatkozzék a szíriai polgárháborúba. Thomas de Maiziere interjúban kijelentette: nem látja szükségét egy külső beavatkozásnak. A polgárháborúra csakis politikai úton lehet megoldást találni - tette hozzá.

2013.08.25 17:18MTI

Ugyanakkor elismerte, hogy az utóbbit megnehezítik az ENSZ Biztonsági Tanácsában mutatkozó eltérő álláspontok. Mindazonáltal "a Nyugatnak nem szabad azt gondolnia, hogy katonai eszközökkel megoldhatja a Közel-Kelet problémáit" - figyelmeztetett a miniszter.

Az ellenzéki szociáldemokraták kancellárjelöltje is ellenzi a katonai beavatkozást. Peer Steinbrück szerint a jelenlegi helyzetben visszafogottan kellene közelíteni az intervenció témájához. A Südwest Presse című lapnak nyilatkozva az SPD-politikus fontosnak nevezte, hogy Európa államai összehangolják álláspontjukat a szíriai kérdésben.

Annak idején Németország szociáldemokrata kormánya váltig ellenezte a Nyugat beavatkozását Szaddám Huszein iraki rezsimjének megdöntése érdekében. Németország - a franciákkal karöltve - nem is vett részt a 2003 márciusában indított intervencióban. Szaddám rezsimjét sikerült ugyan megdönteni az amerikaiak vezette háborús koalíciónak, ám Irakban azóta sincs béke. A síita többség és a szunnita kisebbség terrorcsoportjainak merényletei következtében idén júliusban több mint ezer ember vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.