Orosz különleges egységek

Dagesztánban is iszlamista fegyveresekkel végeztek

A fegyveresek elbarikádozták magukat egy házban Bujnakszk településen, Mahacskalától nyugatra. A Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a belügyminisztérium különleges egységei körülzárták az épületet.

2013.08.20 12:17MTI
Fotó: MTI, archív

Megöltek legalább öt iszlamista fegyverest az orosz különleges egységek Dagesztánban - jelentette kedden az Interfax orosz hírügynökség.

A fegyveresek elbarikádozták magukat egy házban Bujnakszk településen, Mahacskalától nyugatra. A Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a belügyminisztérium különleges egységei körülzárták az épületet. A környező házakat kiürítették.

Az iszlamisták nem engedelmeskedtek a felszólításnak, hogy adják meg magukat, hanem tüzet nyitottak. A tűzharcban öt terroristát megöltek, és megsebesült a különleges egység egyik tagja.

Az iszlamisták a hivatalos közlés szerint húsz terrorcselekményben vettek részt, köztük a 2010 szeptemberében a dagesztáni Dalnyijban egy katonai gyakorlótéren elkövetett robbantásos merényletben.

Az Észak-Kaukázusban rendszeresek az összecsapások az orosz biztonsági erők és a radikális iszlamista fegyveresek között - emelte ki jelentésében a dpa német hírügynökség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.