Állapotos nő, és újszülött is volt közöttük

Újabb menekülteket helyezett biztonságba az olasz parti őrség

Szombatra virradó éjszaka mintegy 300 menekültet helyezett biztonságba az olasz parti őrség.

2013.08.17 09:43MTI

Az első, 95 fős csoport tagjai között négy állapotos nő és egy újszülött is volt. Az eritreai, szomáliai és mali nemzetiségű migránsokat éjfél után egy órával tette partra a szicíliai Pozzallóban a parti őrség motoros hajója.

Egy másik bárkát, fedélzetén 195 emberrel, Lampedusa szigetétől 40 mérföldnyire észlelt a tengeren az olasz haditengerészet Bettega nevű hajója. Az afrikai menekültek közül 17 személyt Lampedusán tett partra a parti őrség motorcsónakja, míg a többieket a Bettega vette a fedélzetére, hogy az olasz szárazföldre vigye őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.