Olaszországba látogatott a magyar államfő

Áder János magyar misén vett részt Padovában

Olaszországban élő magyarokkal is találkozott Áder János államfő vasárnap, a Padova városában bemutatott magyar misén, amelyen egy magánlátogatás keretében vett részt.

2013.08.11 19:18MTI

A Szent Istvánról elnevezett padovai templomban közel negyven magyar vett részt a köztársasági elnök látogatása alkalmából bemutatott szentmisén, amelyet Németh László prelátus, az olaszországi magyarok főlelkésze celebrált. 

Padovából, Firenzéből, Velencéből érkeztek az itáliai magyar közösség tagjai. A szentmisére az államfőt felesége is elkísérte. Mások mellett jelen volt Győri Enikő, a Külügyminisztérium uniós ügyekkel foglalkozó államtitkára és Pintér Lajos, Magyarország tiszteletbeli veronai konzulja is. Áder János Giorgio Napolitano olasz államfő meghívására szombaton, Veronában a századik idényéhez érkezett aréna ünnepi operafesztiválján is részt vett, az Aida előadásán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.