A legtöbbet Kolumbiában

2013-ban eddig tizennégy katolikus papot öltek meg világszerte

Tizennégy katolikus papot öltek meg a világ különböző részein az év eleje óta. A legtöbbet Kolumbiában, ahol már négyen estek az erőszak áldozatául az idén. Az utolsó gyilkosság szerdán történt az észak-olaszországi Marano városában.

2013.08.09 15:38MTI

Az Il Sismografo vallási hírblog szerint az USA vezeti a halállistát, ahol összesen tíz katolikus pap halt erőszakos halált idén. A gyilkosságok közül négy Kolumbiában, kettő Mexikóban, egy-egy pedig Venezuelában, Kanadában, Haitin és Brazíliában történt. Második helyen áll Ázsia, bár a számok sokkal alacsonyabbak, mint Amerikában. 

Egy papot gyilkoltak meg Indiában, egy másikat Szíriában. Afrika és Európa a lista végén áll. Egy pap halt meg Tanzániában és egy még szerdán Maranóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.