Épp 11 áldozat...

Merénylet a focimeccs után - gyermekek haltak meg Karacsiban

Tizenegy ember, többségében gyermekek életét oltotta ki egy robbantásos merénylet szerdára virradó éjjel a pakisztáni Karacsiban, egy külvárosi labdarúgó-mérkőzés helyszínén.

2013.08.07 10:29MTI
Fotó: MTI, archív

A terrorcselekmény feltehetően Dzsaved Nagori tartományi miniszter ellen irányult, mivel a motorbiciklire szerelt, távirányítású pokolgép az ő autója mellett robbant fel, amikor a helyi csapatok éjszakai mérkőzése után távozni készült a sporteseményről.

Nagori azonban sértetlenül élte túl a támadást - közölte a 18 milliós dél-pakisztáni metropolisz rendőrségének egyik vezetője.

Sardzsil Memon tartományi tájékoztatási miniszter közlése szerint a 11 halálos áldozat mellett a robbanásban 24-en sebesültek meg.

Az ellenzéki Pakisztáni Néppárt egyik helyi politikusa azt mondta, hogy az áldozatok többsége 6 és 15 év közötti fiú volt - a helyi gyermekcsapatok tagjai -, akik éppen hazaindultak a meccsről.

A merénylet elkövetését senki sem vállalta magára, az ország gazdasági fővárosának tekintett Karacsiban azonban mindennaposak a politikai, vallási vagy bűnügyi indíttatású erőszakcselekmények.

Az éjjeli robbantással 28-ra emelkedett a dél-ázsiai országban kedden végrehajtott terrorcselekmények halálos áldozatainak száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.