Egy üdülőövezetre is átterjedtek a lángok

Tűz ütött ki Marathón közelében, több embert ki kellett telepíteni

Tűz ütött ki a világhírű görögországi település, Marathón közelében egy faluban, a lángok egy üdülőövezetre is átterjedtek, és több embert ki kellett telepíteni

2013.08.05 16:46MTI

A helyi tűzoltóság információi szerint a tűz a Marathón melletti kis faluban, Avrában, Athéntól mintegy 50 kilométerre keletkezett. A lángok egyes források szerint két - szemtanúk szerint összesen három - házat rongáltak meg, sokan otthonaik elhagyására kényszerültek. Eddig hozzávetőleg 50-60 embernek kellett elhagynia hétvégi házát - közölte a rendőrség. 

A helyszínen négy tűzoltó repülőgép, négy helikopter és több mint 60 tűzoltó dolgozott a tűzvész megfékezésén, de az erős széllökések miatt a lángok egyelőre terjednek. Görögországban gyakoriak a nyári erdő- és bozóttüzek, az okok általában a magas hőmérsékletre, a viharos szelekre, a szárazságra, vagy gyújtogatásra vezethetők vissza. 

Az utóbbi években jegyzett legsúlyosabb tűzvész még 2007-ben történt, ennek során 10 nap alatt több mint 70 ember vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.