Kínai szexbotrány

Befolyásos bírák keveredtek szexbotrányba Kínában

A sanghaji felsőfokú bíróság öt bírája ellen indult kivizsgálás, miután kiderült: prostituáltak szolgáltatásait vették igénybe.

2013.08.04 16:04MTI

Az érintett bírák között van Csen Hszüe-ming vezető törvényszéki bíró, s helyettese, Csao Ming-hua is - erősítették meg a városi hatóságok.

Az öt férfi - egy, a kínai interneten közzétett videó tanulsága szerint - még június elején egy sanghaji éjszakai klubot látogatott meg, ahol jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, és prostituáltakat bérelt fel. A megfigyelő kamerák által rögzítettekből összevágott nyolc és fél perces felvételen tisztán kivehető, ahogy a bírák a fiatal lányokkal távoznak, s ahogyan velük a város egy másik pontján lévő szállodába megérkeznek.

A videót egy magát meg nem nevező blogger tette közzé a hétvégén, aki azt mondta: több, más időpontban készült felvétele is van ugyanerről az öt emberről, ezeket kérésre a hatóságok rendelkezésére bocsátja. A blogger úgy fogalmazott: azért hozta nyilvánosságra a birtokában lévő felvételt, hogy a bírák extravagáns és pazarló életmódját bizonyítsa. A magas rangú hivatalnokok nemcsak a prostituáltak felbérlése miatt lehetnek érdekesek a rendőrök számára: Csao például - állítja a blogger - legalább négy lakást tudhat magáénak a kelet-kínai metropoliszban, s több sanghaji éjszakai klubnak is gyakori látogatója.

Az öt bíró nem az első, és minden valószínűség szerint nem is az utolsó közszolga, aki szexbotrányba keveredik a kelet-ázsiai országban. Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó eset az 55 éves Lej Cseng-fu csungkingi kerületi párttitkáré volt az utóbbi hónapokban. A férfiről titokban rögzített szexvideó - melyen a párttitkár egy mindössze 18 éves fiatal nővel látható, akit a Lejt zsarolni próbálók béreltek fel - bejárta a kínai internetet.

Szövevényes ügye során összesen 21 kormányzati, illetve párthivatalnokot, valamint állami vállalati vezetőt váltottak le, maga Lej pedig korrupció miatt 13 év börtönt kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.