Terror

Pokolgép robbant Kelet-Afganisztánban, több gyerek meghalt

Autóba rejtett pokolgép robbant fel szombat reggel Dzsalálábádban, az indiai konzulátus közelében, legalább kilenc civil halálát és 24 ember sebesülését okozva.

2013.08.03 11:04MTI

Afgán rendőrségi források szerint három öngyilkos merénylő a konzulátust akarta megtámadni Nangarhar tartomány székhelyén, amely közel van Pakisztánhoz. Ahogy a konzulátus előtti rendőri ellenőrzőpont közelébe értek, ketten, akik robbanómellényt viseltek, kiugrottak a gépkocsiból. A rendőrök lőni kezdtek rájuk, mire a harmadik támadó működésbe hozta az autóban lévő robbanószerkezetet - mondta el Maszúm Hán Hásimi tartományi rendőrfőnök-helyettes.

Kilenc közelben tartózkodó ember meghalt, az áldozatok többsége gyerek. 23 civil és egy rendőr megsebesült. Életét vesztette a három merénylő is, de nem tudni, közülük hányat lőttek le a rendőrök, és hányat ölt meg a robbanás. A konzulátus minden indiai alkalmazottja biztonságban van - közölte Újdelhiben Szajjíd Akbaruddín indiai külügyi szóvivő.

India kabuli nagykövetségét 2008-ban és 2009-ben is érte robbantásos merénylet, összesen 75 halottal. 2010-ben az afgán fővárosban az indiaiak körében népszerű két vendégházat ért támadás, akkor hat indiai halt meg. Újdelhi a pakisztáni bázisú Laskar-e-Taiba iszlamista csoportot vádolta az akcióval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.