Újabb tragédia Pakisztánban

Zsúfolt piacon robbantak a pokolgépek, sokan meghaltak

Két pokolgép robbant fel pénteken Pakisztán északi részén, egy zsúfolt piacon. Kórházi források szerint a robbanásban 23-an vesztették életüket.

2013.07.26 18:14MTI

A rendőrség közölte: a robbanószerkezetek Paracsinárban, a város fő bazárjának két különböző pontján nemsokkal egymás után léptek működésbe. A piacon nagy volt a tömeg, az emberek éppen az esti bevásárlást végezték az egész napos böjtöt megtörő iftár vacsorára készülve.
 
Az iszlám országokban még tart a ramadán, a szent böjti hónap. A feltételezések szerint az egyik pokolgépet egy motorkerékpárra erősítették fel. A település központi kórházában dolgozó egyik orvos, Zahid Huszein elmondta: a támadásban 23-an haltak meg és több mint 100-an megsebesültek. "Nincs elég férőhelyünk a sebesültek számára. Sokan közülük a padlón vagy a füvön fekszenek" - mondta az orvos. 

A támadás elkövetését egyelőre senki nem vállalta magára. Paracsinár az Afganisztánnal határos Kurrám törzsi területen található, a térség évek óta tálib harcosok által elkövetett erőszakcselekmények helyszíne. A településen sok síita muszlim él, akik kisebbséget alkotnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.