Közel-keleti béketárgyalások

Ashton szerint közel az izraeli-palesztin konfliktus lezárása

Kézzelfogható közelségbe került a közel-keleti konfliktus végleges lezárása - vélekedett szerdán Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője az újrakezdett izraeli-palesztin közvetlen tárgyalások első, washingtoni fordulója után.

2013.07.31 17:10MTI
Fotó: MTI

Brüsszelben közzétett nyilatkozatában Ashton felszólította "mindazokat, akik tárgyalásos rendezést szeretnének látni", hogy támogassák a megbeszéléseket folytató feleket.

Az uniós főképviselő emlékeztetett arra, hogy az EU következetesen síkraszáll az úgynevezett kétállami megoldásért, vagyis azért, hogy Izrael állam biztonságának szavatolása mellett létre kell hozni a palesztinok államát is. Ennek szellemében üdvözölte az izraeli-palesztin közvetlen tárgyalások újrafelvételét, és méltatta a John Kerry amerikai külügyminiszter által kifejtett erőfeszítéseket, amelyek megítélése szerint a tartós béke felé vezető úton döntő jelentőségű lépéshez vezettek.

Catherine Ashton hangsúlyozta, hogy az EU mind Izraelnek, mind a palesztinoknak megbízható barátja, és hogy a tárgyalások felvétele lehetővé teszi az unió kapcsolatainak további bővítését mindkét féllel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.