Tusványos

Orbán fontos emberekkel tárgyalt

Orbán Viktor az MPP elnökével és az erdélyi magyar református püspökkel tárgyalt.

2013.07.27 19:12MTI
Like?

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombat délután Tusnádfürdőn, a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor színhelyén megbeszélést folytatott Biró Zsolttal, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnökével, és tárgyalt Kató Bélával, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökével, a Sapientia Alapítvány Kuratóriumának elnökével is - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a miniszterelnök az MPP elnökével a magyar nemzetpolitikai kérdéseket és az erdélyi politikai helyzetet elemezte. Beszéltek az együttműködési lehetőségekről is, hiszen - mint Biró Zsolt kifejtette - az MPP szerint kiemelt fontosságú, hogy Magyarországon a 2014-es választások után is "a nemzeti érdekeket szem előtt tartó kormány alakuljon, ennek elősegítését pártja fontos feladatának tartja".

Orbán Viktor megbeszélést folytatott Kató Béla erdélyi magyar református püspökkel is. Szót váltottak az erdélyi magyarság helyzetéről, különös tekintettel a református egyház szerepére a romániai magyar közösség életében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.