Egy társa már rosszul járt

Újabb Pussy Riot-tag szabadlábra helyezési kérelmét utasították el

Elutasította egy orosz bíróság a Pussy Riot punkegyüttes egy újabb tagjának szabadlábra helyezési kérelmét pénteken - csupán 2 nappal azután, hogy az együttes egy tagja ugyanígy járt.

2013.07.26 16:24MTI

A Moszkvától 500 kilométerre lévő Szaranszk fellebbviteli bírósága elutasította a 23 éves Nagyezsda Tolokonnyikova kérelmét, amelyet fellebbezésként nyújtott be, mivel az orosz igazságszolgáltatás áprilisban egyszer már ugyanígy döntött az ügyében. 

Az énekesnő egy évet töltött le büntetéséből, és azért kérte a fennmaradó egy év elengedését, hogy gondoskodhasson ötéves kislányáról. A bíróság azzal indokolta Tolokonnyikova kérelmének elutasítását, hogy az énekesnő nem mutatott megbánást az ügyben, és kétszer is megrovásban részesült a munkatáborban.
 
"Nem fogom bűnösnek vallani magam, ártatlan vagyok. Fellebbezni fogok, akár az orosz föderáció legfelsőbb bíróságánál is" - mondta az énekesnő. 

Két nappal ezelőtt egy permi bíróság szintén másodfokon elutasította Marija Aljohina, a Pussy Riot egy másik tagjának szabadlábra helyezési kérelmét. Pedig olyan világhírű előadók, mint Madonna, Bruce Springsteen, Paul McCartney és a brit Adele is aláírták azt a kedden közzétett levelet, amelyben az Amnesty International jogvédő szervezet az együttes tagjainak elengedésére szólítja fel az orosz hatóságokat. 

A Pussy Riot három tagját - Marija Aljohinát, Nagyezsda Tolokonnyikovát és Jekatyerina Szamucevicset - tavaly augusztusban "vallási gyűlölet által motivált garázdaság" címén két év munkatáborra ítélték azután, hogy a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban úgynevezett punkimát tartottak, amelyben Vlagyimir Putyin orosz elnök elűzéséért "könyörögtek". Szamucevics büntetését októberben a fellebbviteli bíróság felfüggesztettre változtatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.