Az utcán bukkantak a csecsemőre

Ferenc pápáról nevezték el az elhagyott újszülöttet

A brazíliai látogatáson tartózkodó Ferenc pápa után a Francisco nevet adták egy utcán hagyott újszülöttnek azok a rendőrök az ország északi részén található Salvador városban, akik kórházba vitték a kisfiút.

2013.07.25 07:26MTI

A csecsemőre egy cipődobozban bukkantak rá környékbeliek kedd este a város de Bahía Itacaranha nevű negyedének egyik sugárútján. A csecsemőn még rajta volt a köldökzsinór. A babát semmi nem védte a Brazíliát sújtó hideghullámtól - amely az ország déli részén egyébiránt emberéleteket is követelt - ezért megtalálói törülközőbe csavarták, amíg kiérkeztek a rendőrök.
 
A csöppséget végül a hatóság emberei kórházba vitték, ekkor merült fel bennük az ötlet, hogy a pápáról nevezzék el - írta az A Tarde című lap. Francisco most már jól van, de még kórházban kell maradnia. Ferenc pápa hétfőn érkezett Brazíliába, hogy részt vegyen a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón. Az egyházfő vasárnapig marad az országban, ez az első külföldi útja pápaként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.