Nemzetközi nyomásra

Felmentette a dubaji bíróság a megerőszakolt norvég nőt

A dubaji bíróság hétfőn ejtette a vádakat az ellen a norvég nő ellen, akit a múlt héten még 16 hónap börtönre ítéltek házasságon kívüli nemi kapcsolat és nyilvános alkoholfogyasztás vádjával.

2013.07.22 21:06MTI

Marte Debora Dalelv 24 éves norvég belsőépítész márciusban tett feljelentést ellene elkövetett nemi erőszak miatt, az Egyesült Arab Emírségek egyik bíróságán azonban őt is vád alá helyezték. A nő azt állította, hogy munkatársa, egy 33 éves szudáni férfi megerőszakolta.

Az ügyben eljáró bíró múlt héten kedden ítélte 16 hónap börtönbüntetésre a fiatal norvég nőt. A döntés nagy nemzetközi visszhangot váltott ki, a norvég kormány és emberi jogi szervezetek is tiltakoztak, az interneten pedig 50 ezren írtak alá petíciót a bíróság döntése ellen.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az erőszaktevőre kiszabott 13 hónapos börtönbüntetés érvényben marad-e.

Marte Debora Dalelv a norvég sajtónak elmondta: a dubaji hatóságok visszaadták az útlevelét, és amint megkapja a kiutazási engedélyt, hazatér Norvégiába.

A muzulmán országban tiltják a házasságon kívüli szexuális érintkezést és a nyílt alkoholfogyasztást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.