Indiai bíróság mondta ki az ítéletet

Életfogytiglan a svájci nőt megerőszakoló hat férfinak

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy indiai bíróság hat férfit azzal a váddal, hogy közösen megerőszakoltak egy svájci nőt.

2013.07.20 17:57MTI

A Madhja Prades szövetségi állam egyik törvényszéke azért ítélte el a húsz és harminc év közti indiai férfiakat, mert március 16-án csoportos erőszakot követtek el egy svájci nőn. 

Az asszony férjével együtt kerékpáron utazott, majd amikor este letáboroztak, indiai férfiak egy csoportja megtámadta őket. A férjet megverték, a nőt pedig megerőszakolták. Az eset nagy visszhangot keltett az indiai médiában, különösen azért, mert a közelmúltban több hasonló esetre is volt példa az országban. 

Decemberben Új-Delhiben meghalt egy 23 éves diáklány, akit előzőleg csoportosan bántalmaztak és megerőszakoltak. Április 15-én ugyancsak a fővárosban elraboltak, megerőszakoltak, megkínoztak, majd két napig fogva tartottak egy ötéves lányt. Az eset azért is keltett nagy felháborodást, mert a hatóságok nem reagáltak a szülők bejelentésére lányuk eltűnéséről. 

Április 18-án egy négyéves kislányt találtak eszméletlen állapotban egy farmon, egy nappal azután, hogy egy 35 éves férfi megerőszakolta őt a Madzsa Prades állambeli Ganszúr településen. 

Két héttel később a gyerek meghalt. Már a decemberi bűncselekmény után Indiában tömegek vonultak utcára a nőkkel szembeni agresszió elleni tiltakozásul. A közvélemény nyomására az indiai kormány nemrég elfogadott egy új törvényt, amely szigorúbb büntetés kiszabását irányozza elő a nemi erőszakot elkövetőkre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.