Megmenkültek

Horror: ismét egy szomszéd segített megmenekülni az elrabolt foglyoknak - videó

Szinte a véletlen vezetett ahhoz, hogy kiszabadulhattak a kiéheztetett, embertelen állapotban tartott foglyok. Börtönükben nem volt ágyuk, négyen osztoztak egy széken és egy működésképtelen légkondin.

2013.07.20 09:20ma.hu

Cigaretta, sör és élelmiszer ígéretével csábították egy houstoni házba azt a négy idős férfit, akiket aztán a segélyükért tartottak fogva.

A rendőrség azután találta meg a "nyomorúságos állapotban" lévő négy férfit - közülük legalább egyikük veterán katona - hogy egy szomszéd értesítette a hatóságokat. A kiszabadított áldozatok elmondása szerint fogvatartóik arra kényszerítették őket, hogy írják alá a segélyre illetve veterán-támogatásra jogosító csekkeket.

Az 50, 65, 74, és 80 éves hajléktalanokat egy - a rendőrök által csak várbörtönként jellemzett - garázsban tartották fogva, amiben nem volt ágy, csak egy szék és egy működésképtelen légkondicionáló berendezés. A nyomozók azt próbálják megállapítani mennyi ideig raboskodtak az áldozatok a "börtöncellában", az előzetes becslések szerint lehet, hogy hetekig, bár az egyik férfi azt állította: már 10 éve rabolták el.
 
A férfiaknak alig adtak enni, az egyik szomszéd szerint, mikor kihozták őket a házból "nagyon gyengének" tűntek. Három áldozatot azonnal kórházba is szállítottak, mert az alultápláltság miatt életveszélyes állapotban voltak.

A garázshoz tartozó házban a rendőrök négy nőt is találtak, közülük három egyértelműen szellemi fogyatékos, míg a negyedik a gondviselőjük lehetett. Az ügyben egy személyt már letartóztattak, de vádemelés még nem történt.

A négy férfit elfogásuk előtt többször is látták a környéken, sőt időnként még utána is. Egy, az utcában lakó nő visszaemlékezett arra, hogy látta őket a tornácon üldögélni, még oda is intett nekik. "Teljesen sokkolt" - meséli Virginia Rogers. "Megrázott. Soha nem hittem volna."

Mint ismeretes, Ariel Castro clevelandi házában egy évtizeden át tartott három nőt fogva, miközben rendszeresen verte és meg is erőszakolta őket. Őket is a szomszéd szabadította ki...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.