Az áldozat kómában van

Újabb telefonos baleset: utángyártott töltő rázta meg a férfit

Kómában van egy 23 éves kínai férfi Pekingben, mert nem eredeti töltővel próbálta iPhone 4 készülékét feltölteni, és áramütést szenvedett. Egy héten belül ez volt a második - nagy nyilvánosságot kapott - telefonos baleset Kínában.

2013.07.19 14:09MTI

A Csilin tartományból származó Vu Csien azóta is Peking Hajtien kerületi kórházában van. Kezelőorvosa szerint Vunak a sokk idején megállt a szíve, ami miatt agya nem kapott oxigént. 

A hamis töltő márkáját nem közölték, de abból értesülések szerint bőven találni a különböző elárusító helyeken, piacokon Kína-szerte. Az ügyben megszólaltatott ügyvéd szerint a gyártó perelhető. A Hszincsiang-Ujgur autonóm területen egy töltés alatt álló iPhone készülék használata közben ért halálos áramütés egy 23 éves kínai nőt. 

Az Apple közleményében "mély sajnálatát fejezte ki a szerencsétlen baleset" miatt, együttérzéséről biztosította a családot és közölte, hogy maga is ki kívánja vizsgálni a baleset körülményeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.