Nyílt levélben

Szent László Napok - szellemi tulajdona ellopásával vádolja az EMNP az RMDSZ-t

Kelemen Hunorhoz, az RMDSZ elnökéhez címzett nyílt levélben kért magyarázatot pénteken Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) alelnöke amiatt, hogy az RMDSZ Bihar megyei szervezete az Állami Találmányi és Védjegyhivatalnál (OSIM) levédette a júniusban tartott nagyváradi Szent László Napok elnevezést és a logót, bár a szervezésben nem vett részt.

2013.07.19 13:42MTI

"Cselekedetük kimeríti a szellemi tulajdon ellopásának fogalmát" - közölte nyílt levelében Zatykó Gyula, aki egyben a Szent László Napok főszervezője is volt.

Zatykó Gyula magyarázata szerint az RMDSZ Bihar megyei szervezete a szövetség országos szervezete nevében jegyeztette be a saját nevére egy olyan rendezvény elnevezését és logóját, "amelynek a megtervezésében, létrehozásában és sikerre vitelében semmilyen módon nem vett részt". 

"Mi a véleménye a bihari RMDSZ-vezetők ezen újabb erkölcstelen suskusáról, amely mély ellenérzést kelt közösségeinkben, választóink soraiban mindazokkal szemben, akik az érdekvédelem és a közképviselet jelszavával az ajkukon hazudnak maguknak és másoknak érdemeket?" - tette fel a kérdést a Kelemen Hunornak címzett nyílt levélben Zatykó Gyula. 

Az EMNP alelnöke leszögezte, nem kívánnak beleszólni az RMDSZ belügyeibe, de a szövetség elnökétől elvárják, hogy "e bűncselekmény-gyanús ügyben legalább próbálja meg mielőbb helyrehozni azt, ami helyrehozható". Az erdon.ro portál idézi az RMDSZ Bihar megyei szervezetének közleményét, amelyben a szervezet leszögezi: "Szent László király kultuszának első számú ápolója a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye, ezért, ha megkapják a védjegyet a Szent László Napokra és a logóra, akkor azt ingyenesen átadják a római katolikus egyházmegyének".
 
Az RMDSZ Bihar megyei szervezete ugyanakkor közölte: "nehéz, vagy kérdéses olyanoktól erkölcsi útmutatást kapni, akik a tavalyi parlamenti választásokon az RMDSZ arculati elemeit, szlogenjeit használták sajátjukként”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.