Az RMDSZ elnökével is találkozott Bajnai

"Turista vagyok, nem magyar" pólót kapott Bajnai Erdélyben - képpel!

Több erdélyi magyar hírportál beszámolt arról, hogy Sorbán Attila Örs, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnöke, Turista vagyok, nem magyar feliratú pólót ajándékozott pénteken Bajnai Gordonnak Kolozsváron.

2013.06.28 22:17MTI, itthon.ma

Értelmiségiekkel, a gazdasági élet szereplőivel, kisebbségkutatókkal találkozott Bajnai Gordon, csütörtökön Marosvásárhelyen, pénteken Kolozsváron. Az Együtt-PM szövetség vezetője pénteken azt mondta az MTI-nek, hogy tájékozódni, ismerkedni járt Erdélyben. A volt miniszterelnök hozzátette, Kolozsváron együtt ebédelt Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével. "Az a változás, amelyre Magyarországnak 2014 után szüksége van, kiterjed a nemzetpolitikára, az erdélyi magyarság és a mindenkori magyar kormány kapcsolatára is. Ehhez gyűjtöm az információkat egy hosszú távú építkezés első lépéseként" - közölte Bajnai Gordon.

Tájékoztatása szerint beszélgetőpartnereinek azt is elmondta, hogy bármilyen változás legyen is Magyarországon, a kettős állampolgárság ügyében kialakult helyzetet nem szabad megváltoztatni. "Nem szabad megnyitni azt a megalázó vitát, amely az utóbbi tíz évben annyira megosztotta Magyarországot" - hangsúlyozta. Bajnai Gordon azt mondta, meggyőződése, hogy a jövőbeni magyar kormányok politikája "nem szólhat arról, hogy a megosztottságot, a politikai harcot ide exportálják", hanem arról, hogy az itt élők demokratikus szervezeteinek álláspontját támogassák Budapestről.

Úgy véli, a magyar kormány sikerének az a mércéje, hogy könnyebb vagy nehezebb magyarként megmaradni és boldogulni a szülőföldön. Bajnai Gordon az MTI kérdésére elmondta, mostani útján csak az erdélyi magyarság legreprezentatívabb szervezetének vezetőjével volt informális találkozója, de egy következő erdélyi úton minden bizonnyal a többi magyar politikai szervezet vezetőivel is keresi majd a kapcsolatot. Hozzátette, még ebben az évben szándékában áll egyszer vagy kétszer Erdélybe látogatni.

Fotó: itthon.ma

Az előadás helyszínén az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) elnöke, Sorbán Attila Örs egy "Turista vagyok nem magyar!" feliratú pólót nyújtott át Bajnai Gordonnak. Az EMI elnöke az akció kapcsán kifejtette: "fel akartuk hívni a volt miniszterelnök figyelmét arra, hogy nem csak kampányidőszakban lehet Erdélybe látogatni.

A felirat arra utal, hogy miniszterelnöksége alatt korrigálhatta volna a Gyurcsány-rezsim hazaárulásait, mivel nem tette meg, úgy gondoljuk, Bajnai Kolozsváron egy turista, aki csak kihasználni akarja az erdélyi magyarságot kampánycélokra".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.