A Méa-Searím negyedben csata bontakozott ki

Ultraortodoxok támadtak ultraortodox katonára - Netanjahu elítélte

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök elítélte, hogy több tucat vallásos megtámadott egy ultraortodox katonát kedd este Jeruzsálem legortodoxabb, Méa-Searím nevű lakónegyedében.

2013.07.10 13:51MTI
Fotó: MTI

"Keményen eljárunk azokkal szemben, akik megfélemlíteni próbálják az állam iránti kötelességüket teljesítőket - áll a miniszterelnök szerdai közleményében. - Az ultraortodox újoncok utóbbi években jelentősen és folyamatosan növekvő száma a legjobb válasz az ilyen törvényszegőknek."

Előző nap egy vallásos katona rokonlátogatásra érkezett a legszigorúbb ultraortodox környékre, ahol egyenruhája miatt gyalázni és fizikailag bántalmazni kezdték, mire bemenekült egy épületbe, és kihívta a rendőrséget.

A Méa-Searím negyedben valóságos csata bontakozott ki, amikor a nagy erőkkel kiérkező rendőrök kimentették az addigra már civil ruhába öltözött fiatalt, majd őrizetbe vettek többeket az őket kődobálással fogadó helyiek közül.

Később az ultraortodox lakosok összegyűltek, náciknak nevezték a rendőröket, és tüntettek a kormány ülésén vasárnap elfogadott új törvénytervezet ellen, amely fokozatosan és részlegesen, de rájuk is kiterjeszti az izraeli általános hadkötelezettséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.