Vonzó lehetőségek

A nagykövet szerint fontos lenne, hogy a magyarok minél jobban megismerjék Izraelt

Ilan Mor beszélt arról is, hogy októberben magyar-izraeli innovációs napot szerveznek, amelyen izraeli vállalatok is bemutatkoznak, továbbá fontos cél lesz a fiatal magyar és izraeli vállalkozók együttműködésének támogatása.

2013.06.26 14:18MTI

Fontos, hogy ne csak a közel-keleti konfliktus miatt legyen ismert Izrael, hanem a gazdasági lehetőségek és a kultúra miatt is, ezért jobban meg kell ismertetni az országot a magyarokkal - mondta Ilan Mor budapesti izraeli nagykövet szerdán Budapesten.

A nagykövetség által szervezett sajtóbeszélgetésen a diplomata emlékeztetett: a múlt hónap végén tartotta ülését a magyar-izraeli gazdasági vegyes bizottság, amely már öt éve nem ült össze. Az eseményen aláírt jegyzőkönyvben a gazdasági kapcsolatok minden fontos területét érintették, így az energiapolitikát, az innovációt, a mezőgazdaságot, a közlekedést és a befektetéseket is - közölte. Hozzátette: két baráti ország viszonyában nagyon lényegesek a jól működő gazdasági kapcsolatok.

Ilan Mor beszélt arról is, hogy októberben magyar-izraeli innovációs napot szerveznek, amelyen izraeli vállalatok is bemutatkoznak, továbbá fontos cél lesz a fiatal magyar és izraeli vállalkozók együttműködésének támogatása. Úgy látja, vonzó lehetőségek kínálkoznak a két ország közötti innovációs együttműködésben.

Izrael arra törekszik, hogy minél magasabb szinten képviseltesse magát a budapesti víz világtalálkozón októberben - jegyezte meg.

A nagykövet arról is beszámolt, hogy tavaly csaknem 600 millió dollár volt a két ország közötti kereskedelmi forgalom értéke.

A Zsidó Világkongresszus május eleji ülését a diplomata sikeresnek értékelte.

Ilan Mor fontosnak nevezte a két ország kulturális kapcsolatok ápolását is, megemlítve, hogy az izraeli filmfesztivál már hagyománnyá vált Magyarországon, és Izrael rendszeresen jelen van a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.