Csak kérnie kell

Morales is "befogadná" Snowdent

"Bolívia kész menedéket adni Edward Snowdennek, ha a titkos amerikai adatgyűjtés kiszivárogtatása miatt hazájában kémkedéssel és hazaárulással vádolt informatikus kérné."

2013.07.06 18:39MTI
Evo Morales a bolíviai repülőtéren Fotó: MTI

Evo Morales bolíviai elnök hozzáfűzte: így kíván tiltakozni az európai országok barátságtalan gesztusa ellen, hogy nem engedték átrepülni őt légterükön.
 
Morales arra utalt, hogy néhány nappal ezelőtt több mint tizenhárom órát volt kénytelen vesztegelni Bécsben az Oroszországból hazafelé vezető útján, mert repülőgépe nem kapott légtérhasználati engedélyt Olaszországtól, Franciaországtól és Portugáliától.
 
Azt hitték ugyanis, hogy Snowden a bolíviai államfő gépének fedélzetén van. A bolíviai elnök szombaton az Andok vidékén fekvő Oruróban nyilatkozott, ahol indián mezőgazdasági termelőkkel találkozott, ezen a programon jelen volt a bolíviai látogatáson tartózkodó Jim Yong Kim, a Világbank elnöke is.
 
"Tiltakozásom jeléül szeretném közölni az európaiakkal és az észak-amerikaiakkal: most még inkább készek vagyunk menedékjogot adni ennek, a saját honfitársai által üldözött észak-amerikainak, ha ezt kéri tőlünk. Nem félünk" - szögezte le Morales. 

Korábban a nicaraguai elnök is kilátásba helyezte, hogy országa adott esetben kész Snowden befogadására, és hasonlóan foglalt állást nem sokkal később  venezuelai államfője is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.