Titkos adatgyűjtés

Spanyolország úgy tudta, hogy Snowden a bolíviai elnök gépén tartózkodik

José Manuel García Margallo spanyol külügyminiszter közlése szerint országát és más európai államokat kedden úgy tájékoztatták, hogy Edward Snowden kémkedéssel vádolt amerikai informatikus azon a repülőgépen tartózkodik, amely a bolíviai elnököt szállította.

2013.07.05 19:56MTI

A Moszkvából indult különgép - hatalmas diplomáciai vitát kiváltva - Ausztriában kényszerült leszállásra, miután több európai állam eleinte megtagadta tőle az átrepülési engedélyt.

Margallo pénteken a spanyol közszolgálati televízióban kijelentette: "világosan azt mondták nekünk, hogy ő (Snowden) a gépen van".

Arról nem beszélt, hogy kitől kaptak ilyen információt, és arra sem válaszolt, vajon kapcsolatba lépett-e az ügyben az Egyesült Államokkal. Hozzátette ugyanakkor, hogy az európai országok ennek a közlésnek az alapján cselekedtek.

Bécsi kényszerpihenőjén Evo Morales bolíviai elnök azt állította: Washington gyakorolt nyomást az európai országokra, hogy tagadják meg az őt szállító repülőgéptől az áthaladási engedélyt, és ezt arra a gyanúra alapozzák, hogy Snowden a gépen tartózkodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.