Pénteken mutatják be

A hit fénye - elkészült Ferenc pápa első enciklikája

Lumen fidei, vagyis A hit fénye címmel pénteken jelenik meg Ferenc pápa első enciklikája, melyet az egyházfő elődjével, XVI. Benedekkel közösen ír. Az enciklikát pénteken mutatják be a Vatikánban.

2013.07.01 17:50MTI

Federico Lombardi szentszéki szóvivő újságíróknak elmondta, hogy a pápai dokumentum különlegessége az, hogy ketten írták: az enciklikán XVI. Benedek kezdett el dolgozni, majd utódja fejezte be. 

Az enciklika 90 oldalas olasz nyelvű szövege péntektől lesz kapható a vatikáni könyvesboltokban 3,50 eurós áron. Ferenc pápa a megválasztása utáni 113. napon közli első enciklikáját, ami rekord gyorsaságúnak számít még úgy is, hogy a XVI. Benedek által megkezdett munkát folytatta. XVI. Benedek 2005-ben, megválasztása után nyolc, II. János Pál 1978-ban, megválasztása után öt hónappal adta ki első enciklikáját.
 
A Vatikán ugyancsak hétfőn bejelentette, hogy Ferenc pápa július 8-án a délolasz Lampedusa szigetére látogat, hogy a helyi lakosokkal és a Lampedusára Észak-Afrikából érkező bevándorlókkal a tengerbe vesző ezrek szomorú tragédiájáról emlékezzen meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.