Elég nagy neki?

Életnagyságú szobrot kapott Ferenc pápa a Buenos Aires-i katedrálisban

Ferenc pápa életnagyságú szobrát avatták fel szombaton a Buenos Aires-i katedrálisban, amelynek egyházfővé választása előtt volt az érseke Jorge Bergoglio.

2013.06.30 16:26MTI
Fotó: MTI

Fernando Pugliese argentin szobrászművész üvegszálból és gyantából készült alkotását a katedrálissal szomszédos udvarban helyezték el, Argentína védőszentjének, a lujani szűznek a kétméteres szobra mellett.

A mostani pápát régről ismerő művész azt tervezi, hogy Ferenc pápa életútja minden eddigi argentínai állomásának helyszínén felállítja Bergoglio életnagyságú szobrát. A szobrok egyben kijelölnék a pápának szentelt turista-útvonalat.

A szobrász azt mondja, hogy mindig is lenyűgözte a pápa szerénysége, és a Bergoglio-szobrokkal át akarja vinni a pápának a testvériségről és szeretetről vallott filozófiáját mindenkire, aki bejárja a várost.

A Buenos Aires-i katedrális, ahol a pápa 15 éven át működött érsekként, mágnesként vonzza a turistákat és a zarándokokat azóta, hogy az érseket a katolikus egyház fejévé választották március 13-án.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.