Az afrikai uniós erőktől veszi át a feladatokat

Megkezdte működését az új nemzetközi békefenntartó erő Maliban

Maliban hétfőn megkezdte működését az ENSZ új békefenntartó missziója (MINUSMA), amely az afrikai uniós (AU) erőktől veszi át a katonai ellenőrzés feladatait.

2013.07.01 14:27MTI

A francia hírügynökség helyszíni tudósítója szerint az idővel közel 13 ezer fősre gyarapodó MINUSMA - a múlt héten hagyta jóvá az ENSZ BT a működésének megkezdését - a nyugat-afrikai ország fővárosában, Bamakóban egy ünnepség keretében vette át a stafétabotot a pánafrikai missziótól. 

Mali északi részét tavaly szélsőséges iszlamista erők foglalták el, és Dél felé nyomulva már a fővárost fenyegették, amikor Franciaország katonai beavatkozása megfordította a helyzetet. Mostanáig a franciákon kívül az Afrikai Unió katonái ellenőrizték az országrészt. Előbbiek létszáma júliusban 2000 főre apad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.