Lagarde-ügy

Újabb IMF-botrány: vádat emeltek Bernard Tapie üzletember ellen

Bűnszövetségben elkövetett csalás gyanújával vád alá helyezték pénteken Bernard Tapie üzletembert, annak a gyanú szerint a francia államot megkárosító kártérítési ügynek a haszonélvezőjét, amelyben Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutalap (IMF) vezérigazgatója is érintett.

2013.06.28 16:59MTI

Tapie négy napig tartó kihallgatása után szabadon távozhatott az ügyészségről, de rendőrségi felügyelet alatt alá került.

Az Adidas sportszergyártó cég eladása körüli szövevényes ügyben - amelyben az állam 2008-ben összesen 403 millió euró kártérítést fizetett Tapie-nak - az ügyészség csalás és hűtlen kezelés gyanújával indított eljárást. Tapie a negyedik személy, aki ellen vádat emeltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.