Ittas állapotban erőszakolt, majd gyilkolt

Nem kapott kegyelmet: kivégeztek egy férfit Amerikában

Kivégeztek egy 39 éves fekete férfit helyi idő szerint kedd este az egyesült államokbeli Oklahoma államban a benyújtott kegyelmi kérvény ellenére. Brian Davisen, aki tíz évet töltött a siralomházban, méreginjekcióval hajtották végre az ítéletet.

2013.06.26 08:20MTI

A férfit azért ítélték el, mert 2001. november 4-én ittas állapotban megerőszakolta és megölte barátnőjének 52 éves anyját - közölte a helyi büntetésvégrehajtási hatóság. 

Mary Fallin, a szövetségi állam kormányzója úgy döntött, hogy nem fogadja el a kegyelmi kérvények oklahomai irodájának ajánlását, miszerint az elítélt büntetését változtassák életfogytiglani börtönre. Ez volt idén a tizenhetedik kivégzés az Egyesült Államokban és a harmadik Oklahoma államban a halálos ítéletek tájékoztató irodájának közlése szerint. 

Az országban 1337 halálos ítéletet hajtottak végre e büntetésfajta 1976-ban történt visszaállítása óta, köztük 105-öt Oklahomában, amely az Egyesült Államok harmadik tagállama e tekintetben Texas és Virginia után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.