A háború kirobbanásának évfordulóján

Kibertámadás érte a dél-koreai kormány számítógépes rendszereit

Kibertámadás érte kedden, a koreai háború kirobbanásának évfordulóján a dél-koreai kormány és az elnöki hivatal számítógépes rendszereit, a szöuli hatóságok emiatt országos riasztást adtak ki az ilyen jellegű támadások megelőzése érdekében.

2013.06.25 07:25MTI

Még nem derült ki, milyen szervezet állhat az internetes támadás mögött, de Dél-Koreában emlékeztetnek arra, hogy márciusban - állításuk szerint észak-koreai - hackerek beavatkozása több tízezer számítógépet érintő rendszereket bénított meg. 

Kedden van az 1950 és 1953 közötti koreai háború kirobbanásának 63. évfordulója. Szöuli közlés szerint az Anonymous nemzetközi hackercsoport korábban azzal fenyegetőzött, hogy ezen a napon kibertámadást indít észak-koreai internetes oldalak ellen. 

Ezúttal viszont a legutóbbi akciót az Anonymous nevében vállaló és Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt dicsőítő üzenetek jelentek meg a célba vett weboldalakon. 

A hackercsoport Twitter-oldalán tagadta, hogy ők állnának a támadás mögött, és azt közölte, hogy az Anonymous éppen kedden több észak-koreai híroldalt tört fel, köztük a KCNA állami hírügynökségét és a Koreai Munkapárt hivatalos lapjáét, a Rodong Szinmunét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.